Arhive

LA NĂVODARI SOCIETATEA CIVILĂ IA ATITUDINE

La Năvodari societatea civilă ia atitudine. Mai mulți reprezentanții ai comunității au participat la o serie de discuţii cu primarul Nicolae Matei şi consiliul local. Oamenii sunt hotărâţi să iasă în stradă, iar alături de autorităţile locale vor trimite şi un memorandum atât preşedintelui cât şi premierul României. Primarul Nicolae Matei este decis să nu semneze autorizaţia de construcție a depozitului de deșeuri toxice și caută în continuare soluţii legale de modificare a hotărârii CEDO.

Autorităţile locale din Năvodari au făcut deja demersurile legale pentru a ataca decizia dată de CEDO privind construirea unui depozit de deşeuri industriale la Năvodari.

Primarul oraşului Năvodari este hotărât să meargă până în pânzele albe pentru a opri construirea depozitului de deşeuri într-un oraş care a devenit între timp staţiune balneoclimaterică. Nicolae Matei susține că, de-a lungul timpului, a trebuit să facă faţă multiplelor presiuni la care a fost supus pentru a semna autorizaţia de construcţie.

Societatea civilă din Năvodari este alături de primar şi va lua parte la ample mişcări de protest.

Cu toate acestea, primarul Matei îndeamnă la calm, existând încă modalităţi de atac.

În opinia edilului Nicolae Matei, nicio instanţă nu poate trece peste voinţa cetăţenilor exprimată la referendum. 98 % dintre locuitorii din Năvodari şi-au exprimat voinţa împotriva construirii unui depozit de deşeuri toxice.