ÎN OPINIA LUI CRISTIAN DIACONESCU, PREŞEDINTELE BĂSESCU A REACŢIONAT CONSTANT CA UN ADEVĂRAT OM DE STAT

Mişcarea Populară înţelege „corect” ceea ce se întâmplă în aceste zile când fratele preşedintelui este în atenţia organelor de anchetă. Declaraţia îi aparţine prezidenţiabilului Mişcării Populare, Cristian Diaconescu. În cadrul întâlnirii cu presa, găzduită de liderul filialei judeţene, Claudiu Palaz, reprezentanţii PMP au vorbit despre actuala situaţie a justiţiei din România, stabilitatea pe plan naţional şi extern, dar şi despre profilul viitorului preşedinte.

Prezent în oraşul de la malul mării, Fondatorul Mişcării Populare Cristian Diaconescu, a spus, că şeful statului a reacţionat consecvent în sprijinul justiţiei şi al independenţei acesteia. în contextul scandalului de trafic de influenţă în care este implicat fratele preşedintelui Traian Băsescu

„Preşedintele, ca un adevărat om de stat, a dat probabil cel mai important test de consecvenţă pe care îl poate da un politician. Când cineva extrem de apropiat intră într-o situaţie dificilă, când ai a alege între consecvenţa sprijinirii independenţei justiţiei şi o situaţie specială de un anume fel, faptul că preşedintele a rămas consecvent arată fermitatea principiilor sale politice. Şi din punctul nostru de vedere, această fermitate, care ţine stric de independenţa justiţiei, este un exemplu de urmat. Preşedintele a apărat justiţia mai presus de orice, mai presus chiar de familie”

De asemenea, la rândul său, Eugen Tomac a spus că PMP va rămâne în continuare alături de preşedinte.

Cu toate acestea, în spectrul politic potrivit prezidenţiabilului PMP, au apărut disensiuni şi asta datorită problemelor create de clanurile politico-finaciare…,

“Problemele sunt la clanurile politico- financiare”ni dar sistemul judiciar va rămâne, aşa cum e el. Problemele nu sunt de la preşedinte sau de la fratele preşedintelui, problemele sunt de la clanurile politico financiare , acolo este tema, restul sunt subsidiare”, a comentat Cristian Diaconescu.

În opinia lui Cristian Diaconescu, fost ministru al Justiţiei, în aceste împrejurări, preşedintele Traian Băsescu a reacţionat constant ca un adevărat om de stat.

“Dacă transformă România într-o ţară, cum i se întâmplă acum preşedintelui cu fratele lui, în care îi judecăm pe oameni pe stadioane atunci să ne pregătim să trăim într-o ţară care seamănă cu Coreea de Nord”.

El a adăugat că viitorul preşedinte trebuie să fie bine pregătit ca, imediat ce depune jurământul de credinţă, să-şi poată exercita funcţia care solicită şi o pregătire pe plan extern, dar care să vizeze şi independenţa justiţiei.