FC Viitorul U19 este vicecampioana României: 1-2 în finala cu AFK Csikszereda

FC Viitorul a irosit șansă să devină pentru a 9-a oară în ultimii 10 ani campioana României la Juniori U19 (sportivi născuți după 1 ianuarie 2002).

Constănțenii, antrenați de Nicolae Roșca, au disputat, duminică, finala Ligii Elitelor U19 contra formației AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, pe care au cedat-o la limită, scor 1-2.

Prima repriză a aparținut clar constănțenilor, care au reușit să fructifice doar una din numeroasele ocazii create. Luca Andronache a înscris în min.14 golul care a făcut diferența la jumătatea partidei, atacantul Viitorului punctând cu un șut puternic la colțul scurt din interiorul careului, 1-0. Dănuleasă (min.7, cap din 6m respins de portar), Pitu (min.11, șut pe lângă poartă din careu), Bodișteanu (min.12, șut reținut de portar) și Popescu (min.24, șut de la marginea careului reținut de Hunor) au fost și ei foarte aproape de a puncta. Singura ocazie a ciucanilor i-a aparținut lui Suciu (min.23, lovitură de cap peste poartă).

Partea a doua a debutat cu două ocazii importante ale lui Pitu, dar șuturile sale din minutele 53 și 55 au trecut puțin alături. Împotriva cursului jocului AFK Csikszereda a izbutit să egaleze în min.58 prin Bogdan Rotar în urma unui contraatac, 1-1. Mai mult, în min.79, tot pe contraatac, Marius Barabas și-a adus echipa în avantaj cu un șut la colțul lung, 1-2. Între cele două reușite ale ciucanilor, Tănasă a lovit încheietura barelor cu un șut violent din afara careului. FC Viitorul U19 a avut șansa să împingă deznodământul la lovituri de departajare, însă Cojocaru (min.89) a reluat imprecis din doar 6m.

Astfel, AFK Csikszereda se impune cu 2-1 și devine în premieră campioana Ligii Elitelor U19