Acasă Stiri Administratie DELEGAŢIE DIN CHINA LA PRIMĂRIA MEDGIDIA

DELEGAŢIE DIN CHINA LA PRIMĂRIA MEDGIDIA

25
0

O delegație din Republica Populară Chineză a vizitat Medgidia. Alături de muftiul Iusuf Muurat și președintele filialei locale a UDTTMR oaspeții s-au întâlnit la sediul primăriei cu city managerul Dumitru Mirică. Ulterior membri delegației au vizitat un agent economic de etnie musulmană care desfășoară afaceri în Medgidia.

Printre oaspeți s-a numărat și Hong Changyou, senator în Congresul Național al Poporului din China. Acesta s-a declarat încântat de conviețuirea interentincă din municipiu și l-a sfătuit pe administratorul public să apeleze la sprijinul poporului chinez în demararea unor proiecte strategice. Dumitru Mirică le-a prezentat oaspeților principalele puncte de interes din Medgidia.

Pentru a stimula cooperarea dintre România și China, gazda le-a vorbit celor prezenți și despre principalul proiect pe care administrația locală dorește să-l dezvolte în viitorul apropiat, Parcul Industrial.

Oaspeții s-au declarat plăcut impresionați de aspectul municipiului și de buna conviețuire. Oficialii chinezi s-au arătat interesați de proiectul parcului industrial și sunt dispuși să suțină Medgidia pentru ca demersul să fie unul realizabil.

Muftiul Iusuf Muurat a afirmat că susținerea proiectelor de dezvoltare a afacerilor este o prioritate în acordul de colaborare pe care instituția pe care o conduce l-a semnat cu Asociația Islamică din China.

Oaspeții au avut ocazia de a se întâlni și cu reprezentanți ai conducerii UDTTMR filiala Medgidia.

În vara acestui an, atât la București cât și la Constanța va avea loc o expoziție cu tema „Cultura și civilizația musulmanilor din China”. Apoi o delegație din partea UDTTMR va efectua o vizită în China, la Beijing unde se va realiza o expoziție cu tema „Cultura și civilizația musulmanilor din România”. Din delegație vor face parte și reprezentanți ai Muftiatului Cultului Musulman din România și ai UDTR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.