Arhive

DELEGAŢIE DIN CHINA LA PRIMĂRIA MEDGIDIA

O delegație din Republica Populară Chineză a vizitat Medgidia. Alături de muftiul Iusuf Muurat și președintele filialei locale a UDTTMR oaspeții s-au întâlnit la sediul primăriei cu city managerul Dumitru Mirică. Ulterior membri delegației au vizitat un agent economic de etnie musulmană care desfășoară afaceri în Medgidia.

Printre oaspeți s-a numărat și Hong Changyou, senator în Congresul Național al Poporului din China. Acesta s-a declarat încântat de conviețuirea interentincă din municipiu și l-a sfătuit pe administratorul public să apeleze la sprijinul poporului chinez în demararea unor proiecte strategice. Dumitru Mirică le-a prezentat oaspeților principalele puncte de interes din Medgidia.

Pentru a stimula cooperarea dintre România și China, gazda le-a vorbit celor prezenți și despre principalul proiect pe care administrația locală dorește să-l dezvolte în viitorul apropiat, Parcul Industrial.

Oaspeții s-au declarat plăcut impresionați de aspectul municipiului și de buna conviețuire. Oficialii chinezi s-au arătat interesați de proiectul parcului industrial și sunt dispuși să suțină Medgidia pentru ca demersul să fie unul realizabil.

Muftiul Iusuf Muurat a afirmat că susținerea proiectelor de dezvoltare a afacerilor este o prioritate în acordul de colaborare pe care instituția pe care o conduce l-a semnat cu Asociația Islamică din China.

Oaspeții au avut ocazia de a se întâlni și cu reprezentanți ai conducerii UDTTMR filiala Medgidia.

În vara acestui an, atât la București cât și la Constanța va avea loc o expoziție cu tema „Cultura și civilizația musulmanilor din China”. Apoi o delegație din partea UDTTMR va efectua o vizită în China, la Beijing unde se va realiza o expoziție cu tema „Cultura și civilizația musulmanilor din România”. Din delegație vor face parte și reprezentanți ai Muftiatului Cultului Musulman din România și ai UDTR.