CONSTANȚA VA BENEFICIA DE PATRU BIBLIOTECI AMENAJATE ÎN AER LIBER

Patru parcuri din Constanța vor beneficia de biblioteci în aer liber. Prima dintre ele a fost deja inaugurată în parcul Tomis Doi. Cărțile disponibile în acest moment au fost obținute din donația unei edituri. De asemenea, constănțenii care vor să ajute la dezvoltarea proiectului pot aduce la bibliotecă acele cărți la care sunt dispuși să renunțe.

Cei care nu vor să cheltuiască bani pe cărți pot apela la varianta clasică: pot merge la bibliotecă. De câteva zile însă, o bibliotecă în aer liber s-a deschis în parcul Tomis Doi din Constanța. Inițiativa aparține unor tineri întreprinzători care vor să aducă cititul mai aproape de constănțeni. Ei au beneficiat de ajutorul unei edituri care a donat aproximativ 100 de titluri.

Cine vrea sa împrumute o carte trebuie să se supună regulilor pe care le are orice bibliotecă din România: se va întocmi o fișă, iar titlul trebuie să fie returnat în maxim două săptămâni. Nu este percepută niciun fel de taxă și nu este reținut nici un act de identitate. Avantajul principal este faptul că în locul unei săli de lectură, cititorii se pot bucura de liniștea și răcoarea parcului. Toți constănțenii pot dona cărți bibliotecii. Cei mai mulți văd ideea ca pe una originală și utilă.

Încă trei astfel de biblioteci urmează să fie deschise în parcurile din oraș în zona Casei de Cultură, în parcul de lângă teatrul de operă și Balet Oleg Danowski și în cel de la gară. Cel mai important în opinia unora este accesul la cultura… eventual a celorlalți.