Arhive

AU FOST DESCOPERITE 160 DE VEHICULE CARE PREZENTAU PERICOL IMINENT DE ACCIDENT ÎN URMA CONTROALELOR R.A.R

Registrul Auto Român și Poliția Rutieră elimină din trafic vehiculele care pot produce accidente din cauza problemelor tehnice. În acest sens sunt organizate zilnic controale tehnice pe drumurile din intreaga ţară.

În urma acțiunilor de control desfășurate în primele 10 luni în județul Constanța, inspectorii R.A.R. au descoperit că 160 de autovehicule din 1579 verificate au probleme. Deoarece prezentau un pericol iminent de accident, una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român. În urma acestor controale s-a constatat că 63,58% dintre autovehicule aveau diferite neconformități de natură tehnică sau legate de acte.
Carton

Din totalul vehiculelor cu probleme controlate:
49% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere: – proasta funcționare a dispozitivelor de iluminare și semnalizare;
– starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor;
– jocuri anormale la direcție;
– defecțiuni ale sistemului de frânare;
21,66% depășeau nivelul maxim admis de poluare;
3,23% au avut probleme legate de identificare;
2,53% au avut neconformități din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (I.T.P. expirat sau fals).
Astfel, în intervalul ianuarie-octombrie 2014, Poliția Rutieră a reținut 410 certificate de înmatriculare, 27 de permise de conducere și au fost aplicate peste 600 de amenzi.