ALEXANDRA DULGHERU A SUSȚINUT UN MECI MARATON ÎN CALIFICĂRI LA DUBAI

Calificare la capătul unui meci maraton! Alexandra Dulgheru locul 95 WTA, a ajuns în turul secund al calificărilor turneului feminin de tenis de la Dubai. Concursul este dotat cu premii în valoare totală de 2.513.000 dolari.

Românca s-a impus în fața rusoaicei Yulia Putintseva, sportivă ce reprezintă Kazahstan, după un meci care a durat trei ore și cinci minute. Scorul final a fost 4-6, 7-5, 6-3. Componentă a echipei României de Fed Cup, Dulgheru a rezistat mai bine presiunii din ultimul set, care a debutat cu un șir de break-uri, unde a reușit să-și valorifice serviciul pentru 5-3, pentru a încheia apoi disputa tot pe serviciul adversarei. Jucatoarea de tenis Alexandra Dulgheru a facut o declaratie unde a avut numai cuvinte de laudă în ceea ce privește ascensiunea Simonei Halep.

„Ascensiunea ei este meritată – este o fată muncitoare, serioasă, și-a văzut de treabă. Este o fată destul de talentată – și nu multe fete sunt talentate în circuit. Are un stil băiețesc și asta o ajută la felul în care joacă. A reușit cu seriozitate și cu sănătate multă, clar. Altfel n-ai cum!”, a declarat Alexandra Dulgheru. 

Principala favorită a turneului de la Dubai, este Serena Williams, lidera clasamentului WTA, iar a doua favorită este românca Simona Halep.