Arhive

A murit cântărețul și compozitprul Victor Socaciu

Cântărețul de muzică folk și compozitorul Victor Socaciu a murit, luni, potrivit fostei sale soții, Marina Almășan.

Decesul a fost confirmat de fosta lui sotie, prezentatoarea TVR Marina Almășan, pe pagina sa de Facebook. Victor Socaciu și-a petrecut ultima lună din viață în spital, din cauza unor probleme de sănătate.

În 2009 a facut transplant de rinichi.

Marina Almășan, fosta soție a lui Victor Socaciu, a postat pe un site de socializare:

„Îi sunt alături fiului meu, Victor, într-un moment greu al vieții sale.
Pierderea părintelui înseamnă, pentru un copil, pierderea uneia din cele două aripi, pe care le primim fiecare , la venirea pe lume.
Îi vor și NE vor rămâne amintirile frumoase ale familiei noastre, îmbrăcate în cântecele sale nemuritoare, care vor continua să-i bucure pe cei ce i-au prețuit muzica.
Drum lin , spre stele, Victor Socaciu, unde îți doresc să-ți găsești pacea și liniștea. 😢
Fiul nostru, Victor Socaciu , va continua să-ți poarte numele. Și, dacă aici, pe pământ, te-au îndepărtat de el, poate de acolo, de sus, îi vei veghea mersul prin viață, alături de mine, de aici , de pe pământ…
Îți mulțumesc pentru cântecul pe care, candva, într-o altă viață, mi l-ai dăruit:

Și fiica artistului, Ana-Maria Socaciu, a postat un mesaj în memoria tatălui său:

„O inimă mare a încetat să mai bată.
Un suflet nobil s-a ridicat la cer.
Anunțăm cu nemărginită durere stingerea din viață a celui care a fost soț, tată, bunic, un artist de geniu și un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu.
Dumnezeu să-l primească în Împărația Sa alături de cei drepţi!”

Născut pe 14 ianuarie 1953, la Brașov, Victor Socaciu a fost un autor român de muzică folk, realizator de emisiuni de televiziune, fost parlamentar și fost diplomat.

În 2004, președintele României Ion Iliescu i-a conferit lui Victor Socaciu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B – “Muzică”, „pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești”.