Acasă Stiri Actualitate Prevenirea riscurilor alimentare și protejarea sănătății publice – obiectivele Comandamentului ANSVSA ”Sezon...

Prevenirea riscurilor alimentare și protejarea sănătății publice – obiectivele Comandamentului ANSVSA ”Sezon Estival 2020”

44
0

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor care își desfășoară activitatea în cadrul Comandamentului ”Sezon Estival 2020” verifică modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare în unitățile de alimentație publică de pe litoral.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020, până la această dată nu s-au înregistrat episoade de toxiinfecții alimentare care să pună în pericol sănătatea turiștilor.

În contextul evoluției pandemiei de COVID-19, verificările au vizat atât respectarea normelor și cerințele de igienă alimentară sunt respectate, cât și a celor privind distanțarea fizică a clienților aflați la terase și în alte unități de alimentație publică, a purtării măștilor de protecție pentru personalul angajat și realizarea de dezinfecţii şi igienizări cu substanţe virulicide care să asigure atât dezinfectarea mâinilor clienţilor, dar şi a echipamentelor care sunt în unitatea respectivă.

În ultimele 4 zile, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au controlat  121 de unități de alimentație publică, respectiv:  46 de restaurante, 9 baruri,  un snack-bar, 4 braserii, 8 unităţi de tip bufet, 13 de  unităţi tip fast – food, 2 rulote, 2 pizzerii, o patiserie, 5 laboratoare de cofetărie/patiserie, 27 magazine alimentare, o tonetă, un magazin de pește și o gelaterie.

Cu ocazia acestor verificări s-a constatat că în unele unități nu erau respectate normele și cerințele de igienă privind manipularea și depozitarea produselor alimentare sau cele privind ambalarea şi etichetarea produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, dar și comercializarea acestora fără a fi etichetate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.