Acasă Stiri Administratie ACCESUL VEHICULELOR PE PLAJA ESTE INTERZIS

ACCESUL VEHICULELOR PE PLAJA ESTE INTERZIS [VIDEO+FOTO]

28
0

Inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) trag un semnal de alarmă pentru turiştii care se vor bucura de litoralul românesc şi le reamintesc faptul că este interzis accesul, circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plajele Mării Negre.

Odată cu deschiderea plajelor litoralului românesc, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral încearcă conştientizarea constănţenilor şi turiştilor, în urma numeroaselor situaţii de tipul celor prezentate mai sus, având în vedere amploarea fenomenului şi gestionarea dificilă a acestuia.

Potrivit legii, pe plajele litoralului românesc, utilizate în scop turistic, se interzice accesul, circulaţia sau staţionarea vehiculelor, cu excepţia celor care asigură intervenţii operative din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor şi a utilajelor de întreţinere a plajelor care aparțin Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral.

Aceste fapte, comise de persoane fizice sau juridice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 10.000 de lei şi 20.000 de lei, în conformitate cu ORDONANTA DE URGENTA nr. 19 din 22 februarie 2006 privind utilizarea plajei Marii Negre și controlul activităților desfășurate pe plajă.

transmit reprezentanții ABADL.

Totodată, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral aduce la cunoștința persoanelor fizice și juridice că în conformitate cu ORDONANTA DE URGENTA nr. 202 / 2002 (*actualizata*) privind gospodărirea integrată a zonei costiere, “…instalarea de conducte, cabluri, linii aeriene în zona costieră și zona – tampon fără actele tehnico-juridice necesare sau cu nerespectarea prevederilor acestora, precum și efectuarea de săpături pe maluri, faleze şi plaje fără avizul de gospodărire a apelor” constituie contravenție în domeniul gospodăririi integrate a zonei costiere și se sancționează conform legii.

În urma verificărilor din teren s-a constatat existența pe suprafețe de plaja, atât a autovehiculelor persoanele, cât și a unor utilaje, care nu dețin un acord din partea instituției noastre în conformitate cu prevederile legale menționate mai sus. Pentru a exemplifica prezentăm ultima situație din teren identificată de inspectorii SGA Constanța pe plaja stațiunii Mamaia, unde a fost depistat un utilaj care executa lucrări de nivelare a plajei fără a avea acordul A.B.A.D.L. Prin lucrările executate și intrarea cu un utilaj pe plajă, operatorul de plajă a încălcat dispozițiile OUG 202/2002 și a fost sancționat cu amendă în cuantum 25.000 de lei.

Așadar, pentru a evita sancțiunile usturătoare, este recomandat să respectați prevederile legale în domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.