Acasă Stiri Social CONSUMATORII AU DREPTUL LA HRANĂ SĂNĂTOASĂ

CONSUMATORII AU DREPTUL LA HRANĂ SĂNĂTOASĂ

6
0

Comercianții din România trebuie să informeze corect cumpărătorii despre produsele pe care le vând. Autoritatea Națională Pentru Protecția Consumatorilor îi obligă pe vânzători să treacă informațiile pe etichetă. Cine nu se supune regulilor va achita amenzi pentru practici înșelătoare.

Sub deviza „Dreptul consumatorilor la hrană sănătoasă” ANPC a avizat acte normative, cu privire la fabricarea, ambalarea, etichetarea, conservarea, depozitarea, importul și comercializarea produselor, astfel încât să fie respectată securitatea cumpărătorilor. Cei mai mulți dintre români nici nu știu ce produse achiziționează deoarece elementele din compoziție, ce ar trebui afișate pe etichete lipsesc cu desăvârșire.

Tendința practicilor înșelătoare nu este întâlnită doar la alimente ci și la băuturile alcoolice. Reprezentanții OPC au prelevat probe în teren, la comercianți.

Cei care nu respectă regulile vor achita amenzi de mii de lei. Regulile de informare privind securitatea alimentară se aplică și comercianților din mediul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.