Acasă Stiri Administratie AUTORITĂȚILE LOCALE DIN CERNAVODĂ SPUN CĂ PREȚUL LA ÎNCĂLZIRE ESTE MAI MIC...

AUTORITĂȚILE LOCALE DIN CERNAVODĂ SPUN CĂ PREȚUL LA ÎNCĂLZIRE ESTE MAI MIC DECÂT CEL AL APEI

19
0

Administraţia locală din Cernavodă a primit aprobarea pentru racordarea la reţeaua cu agent termic de la Centrala Nucleară. Potrivit autorităților după eforturi prelungite Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice finanțează racordarea a aproximativ 350 de gospodării. Proiectul face parte dintr-un program multianual de dezvoltare a oraşului Cernavodă.

Strategiile de evoluţie urbană au fost stabilite, de către edilul Gheorghe Hânsă, pentru perioada 2006-2015. Echipele din teren lucrează la foc continuu, chiar şi în condiţii de iarnă. Și asta pentru finalizarea la timp a întregii reţele de termoficare a oraşului Cernavodă. Proiectul prevede extinderea sistemului de termoficare cu o tehnologie nouă şi cu materiale de foarte bună calitate.

Drept urmare, sunt instalate conducte preizolate, care nu pierd energia și sunt dotate cu senzori electronici pentru identificarea eventualelor avarii.

Proiectul a fost iniţiat de către Primăria Cernavodă, dar din nefericire lucrările nu au putut fi finalizate la timp. Finanţarea a fost obţinută în decembrie 2013, iar condiţiile grele de iarnă nu au putut permite implementarea în termenul impus. Din fericire, acum finanţarea a fost acordată în timp util, iar termenul pentru finalizarea proiectului este suficient pentru a realiza procedurile de achiziţie publică şi demararea lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.