Acasă Stiri Eveniment ORICE OPERAŢIUNE CU ARTICOLE PIROTEHNICE, EFECTUATĂ FĂRĂ DREPT, CONSTITUIE INFRACŢIUNE

ORICE OPERAŢIUNE CU ARTICOLE PIROTEHNICE, EFECTUATĂ FĂRĂ DREPT, CONSTITUIE INFRACŢIUNE

6
0

Materialele pirotehnice interzise sunt o marfã frecvent întâlnitã în micile magazine. Nu la vedere, ci sub tejghea, de unde unii administratori le vând fãrã probleme oricui doreşte sã le cumpere. Oamenii legii spun că şi bişniţarii pot fi întâlniţi la colţ de stradă.

Atenție la materialele pirotehnice pe care le achiziționaţi. Pe ambalajul acestora trebuie sã fie inscripționate, în limba românã, mai multe informații. De la denumire, clasa sau categoria din care fac parte, precum și pericolele care apar la pãstrarea, depozitarea, manipularea sau folosirea lor.

Persoanele fizice nu pot confecționa, deține, comercializa, folosi sau executa orice altã operațiune cu articole pirotehnice. Orice operațiune de acest gen, efectuatã fãrã drept, constituie infracțiune. Producãtorul sau importatorul este obligat sã elibereze cumpãrãtorului o declarație de conformitate pentru fiecare produs.

Totodată, persoanele juridice autorizate nu pot comercializa decât articole pirotehnice din clasele sau categoriile pentru care au fost autorizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.